Սննդակարգ փսորիազ ունեցող պացիենտների համար:
Փսորիազը աուտոիմուն, քրոնիկ, կրկնվող ընթացքով մաշկային հիվանդություն է, որը պահանջում է երկարատև բուժում, խնամք, որոշակի սահմանափակումներ: Դրանց թվում է նաև առողջ սննդակարգը: Ձեզ ենք ներկայացնում այն սննդամթերքները, որոնք հարկավոր է օգտագործել և որոնցից պետք է խուսափել, եթե ունեք փսորիազ:
Օգտակար սննդամթերք՝ Օմեգա-3 ճարպաթթուներ պարունակող սննդամթերք
(ձուկ, մասնավորապես՝ սաղմոն, ձկան յուղ)
Մրգեր
Բանջարեղեն (բացառությամբ՝ լոլիկի, պղպեղի, սմբուկի)
Կանաչեղեն
Սպանախ
Ընդեղեն
Լոբեղեն
Ձիթապտղի յուղ
Կոճապղպեղ
Վնասակար սննդամթերք՝
Ալկոհոլ
Շաքար
Կաթնամթերք
Ձու
Տափակած, ապխտած սննդամթերք
Յուղոտ միս
Ֆասթ ֆուդ